Ultima oră

Jiul, peste cota de atenție! 

Agenții hidrotehnici ai Apele Române Jiu monitorizează toate cursurile de apă din județele Dolj, Mehedinți, Gorj și Hunedoara, cu precădere pe cele unde s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare în ultimele zile, arată Apele Române Jiu.

 

Astfel, la nivelul județului Dolj, la ora 12.00, nivelurile pe râul Jiu, la stațiile hidrometrice, se aflau peste Cota de Atenție la Răcari (cu 96 cm peste CA) și Podari (cu 50 cm peste CA).

Pe afluenți si celelalte râuri interioare, nivelurile și debitele au fost variabile.

Se situează la COTA DE ATENȚIE: râul Desnățui la s.h. Dragoia, (cu 40 cm peste CA). Râul Raznic, la s.h. Breasta se află în scădere, aflându-se sub Cotele de Apărare.

 

”În următoarele 24 de ore, conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, precum si de compartimentul Prognoze Bazinale al Apele Române Jiu nivelurile și debitele vor fi în creștere, din cauza precipitațiilor prognozate și propagării. În prezent, la nivelul județului Dolj, echipele Apele Române Jiu sunt angrenate astfel: Formația Brabova monitorizează pârâul Raznic, la Breasta; Formația Robănești monitorizează prârâul Teslui, în zona pod CF localitatea Pârșani, cu 2 agenți hidro și 1 tesa. Aici lama de apă rămâne în continuare de aproximativ 55 cm pe o lungime de 55-60 de metri. În amonte de pod cotele sunt în scădere. Circulația rămâne închisă, aceasta făcându-se pe rute ocolitoare; Formațiile Scăești și Intervenție Rapidă sunt prezente în localitatea Răcari unde, monitorizează râul Jiu, fiind pregătite de intervenție cu un număr de 2000 de saci pentru nisip”, a mai informat autoritatea.

Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: