Actualitate

Jan Popescu: Ni s-a transmis că acest lucru se va și întâmpla

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că a aflat de la șeful CE Oltenia, Dan Plaveti, că societatea va rămâne din 2026 cu trei grupuri energetice, nu două cum a spus ministrul Energiei în mai multe rânduri.

“Până la punerea planului de restructurare pe site-ul companiei, ni s-a transmis că din 2026 vor rămâne două grupuri la Rovinari și un grup la Turceni, plus carierele aferente”, a spus Popescu la Radio Infinit.

Până la această oră planul de restructurare nu a fost postat pe site-ul companiei, așa cum s-a comunicat. Astăzi este o nouă ședință a comisiei de Dialog Social, în care Plaveti este așteptat să prezintă planul de restructurare revizuit. La ședința de marți nu s-a prezentat și, după ce a fost acuzat de sfidare, s-a apărat într-un comunicat, susținând că a trimis acolo un director, pe Ion Bălășoiu, care să răspundă la întrebări. Doar că solicitarea comisiei a fost clară, prezentarea planului de restructurare, ținut abuziv secret de mai bine de un an.

Jan Popescu a vorbit cu Plaveni și despre decalarea termenelor din planul de restructurare: “Ni s-a transmis că de la nivelul Ministerului Energiei a fost desemnat un secretar de stat care poartă dialogul între CEO și Comisia Europeană pentru decalarea termenelor din programul de restructurare și că acest lucru se va și întâmpla”.

Despre insolvență, liderul sindical a aflat că nu se pune problema în următorii doi ani. “Nu există nicio incertitudine legată de viitorul companiei în 2023 și 2024, deși circulă în spațiul public o serie de vorbe privitor la o insolvență a companiei. Nu este cazul de insolvență a Societății Complexul Energetic Oltenia nici în anul 2023, nici în anul 2024”, a mai spus Jan Popescu.

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Dan Plaveti, evită aparițiile publice, pe care pare că le onorează doar la solicitarea ministrului Virgil Popescu, cel care l-a pus în funcție.

Vizualizări: 2,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: