Actualitate

Jan Popescu: Administrația să se descurce

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia nu par impresionați de faptul că administrația Complexului Energetic Oltenia nu are bani de salarii pentru tot anul.

Pe surse s-a auzit că proiectul de buget al companiei a fost respins de acționari, din cauză că fondul de salarii este mai mare decât anul trecut.

Salariile au fost majorate de la 1 aprilie, iar pentru a se putea încadra în buget, compania ar putea renunța la jumătatea anului la cei 1.800 de salariați care au contracte de muncă pe perioadă determinată.

Președintele SMEO, Jan Popescu, a spus că este treaba administrației să găsească soluții. “Eu știu că avem un buget de venituri și cheltuieli pe care l-am văzut în martie, am negociat un act adițional tot în martie 2023, cu câștiguri pentru toți colegii mei”, a spus Popescu. “Prevederile unui contract colectiv de muncă trebuie respectat de ambele părți”, a atenționat liderul SMEO.

Deocamdată nu vin prea multe informații dintre companie. Se aude că va fi o restructurare a personalului TESA, o accelerare a pensionărilor pe Legea 197/2021, precum și că se va renunța la o parte din salariații cu contracte de muncă pe perioadă determinată.

Mai multe vom afla pe 7 iunie, când CE Oltenia le va prezenta sindicatelor noului buget de venituri și cheltuieli.

Vizualizări: 3,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: