Actualitate

Două evaluări ale Casei Moangă

Casa Vasile Moangă din Târgu Jiu, monument istoric, este scoasă la vânzare, iar Consiliul Județean Gorj analizează posibilitatea exercitării dreptului de preemțiune.

“În vederea stabilirii valorii de piață a imobilului se vor întocmi două rapoarte de evaluare distincte, spre a se asigura un cadru comparativ, de către experți evaluatori independenți, membri ai Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, selectați prin procedurile legale de achiziție publică”, se arată într-o hotărâre a Consiliului Județean Gorj.

“Prețul de achiziție al imobilului va fi negociat de către o comisie constituită în acest scop prin hotărâre a Consiliului Județean Gorj. Rapoartele de evaluare și procesul verbal de negociere a prețului de cumpărare a imobilului vor fi supuse spre aprobare Consiliului Județean Gorj”, mai arată sursa citată.

Suma necesară achitării prețului de cumpărare stabilit în urma negocierii va fi alocată din bugetul propriu al Județului Gorj.

“Exercitarea dreptului de preemțiune presupune exclusiv o preferință la cumpărare, fără a echivala cu o obligație a proprietarului de a încheia vânzarea, deschizând doar calea inițierii procedurii de evaluare și negociere a prețului de către titularul dreptului de preemțiune. În cazul în care încetarea sau încheierea negocierilor se finalizează fără cumpărare, dreptul de preemțiune se consideră a nu fi fost exercitat de către UAT – Județul Gorj”, este decizia autorităților județene.

Prețul cerut de proprietar pe un site de vânzări este de două milioane de euro. Casa are 19 camere, o suprafață utilă de 647 mp și a fost recent reabilitată.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: