Social

Izlazuri transformate în păduri la Turburea

Primăria din comuna Turburea va renunța la izlazurile comunale pentru că nu mai există animale în sate și va transforma fostele pășuni în păduri. 

Din cauza reducerii numărului de animale care merg pe câmp, izlazurile din comuna Turburea s-au umplut de mărăcini și tufișuri. Soluția găsită de autoritățile locale pentru a rezolva problema este împădurirea acestora cu fonduri din PNRR.

Primarul Ion Bârcă a făcut deja calcule și spune că în comună nu sunt mai mult de 40 de animale care să meargă la pășunat în timp ce suprafață totală a izlazurilor este de aproximativ 150 de hectare iar majoritatea sunt pline de mărăcini.

Astfel, edilul spune că se vor planta arbori pe izlazurile din toată comuna, preferat fiind salcâmul. 

În primă fază proiectul va include doar 100 de hectare ce se vor împădurii, urmând ca restul de 50 de hectare să rămână pentru pășunat.

Pe un astfel de proiect edilul a precizat că se vor acorda 3.000.000 de euro, subvenții care se vor întinde pe o perioadă de 5 ani. Alte beneficii pentru comună vor fi locurile de muncă ce se vor crea dar și beneficii pentru apicultorii din zonă aflați în căutare de păduri de salcâm. 

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: