Ultima oră

ITM Gorj, două campanii naționale de informare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj desfășoară, în această lună, Campania națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. 

Campania are ca obiectiv promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii, plecând de la principalele  beneficii ale negocierii colective pentru angajați/lucrători și angajatori. 

Potrivit ITM Gorj, avantajele pentru angajați/lucrători sunt următoarele: mai multă justiție socială, drepturi superioare privind condițiile de muncă și de angajare, salariile, securitatea și sănătatea în muncă, aplicarea principiului egalității de șanse și tratament, protecție suplimentară în exercitarea drepturilor legale, concilierea vieții profesionale cu cea de familie, locuri de muncă și venituri mai stabile, o influență mai mare la locul de muncă și participarea la procesele decizionale. 

Pentru angajatori, avantajele ar fi: asigurarea păcii sociale și a unui climat de muncă favorabil performanței, productivitate și loialitate a personalului îmbunătățite, participare mai mare a forței de muncă la locul de muncă, eficacitate și planificare bugetară, rezolvarea timpurie a litigiilor.

De asemenea, pe parcursul acestui an, ITM desfășoară Campania națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii numărul 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare. Se va pune accent pe promovarea drepturilor individuale și colective ale angajaților/lucrătorilor și angajatorilor.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: