Politică

Își dorește comasarea alegerilor

Anul 2024 se anunță unul aglomerat din punct de vedere politic, mai ales dacă ținem cont de numărul alegerilor care vor avea loc. În luna iunie, se vor desfășura alegerile europarlamentare, în septembrie urmează cele locale, în noiembrie se vor alege parlamentarii, în timp ce în luna decembrie urmează să se desfășoare alegerile prezidențiale, alegeri ce se vor desfășura cel mai probabil în două tururi de scrutin.

Această aglomerație politică este bine să fie evitată, cred politicienii gorjeni, care aduc și argumente în acest sens. Poate cea mai importantă chestiune se leagă de latura financiară, organizarea a cinci tururi de scrutin urmând să aducă o gaură importantă în bugetul statului.

„Mai este vorba și despre cheltuielile care sunt pentru organizarea unui tur electoral. Aceste comasări, din acest punct de vedere, sunt binevenite. Se reduc clar aceste cheltuieli cu ce înseamnă tipărirea buletinelor de vot, plata pentru persoanele ce se află în secții, toate materiale care survin cu ștampilele, tușierele, sunt foarte multe aspecte. Totul înseamnă bani. Din punctul acesta de vedere se justifică comasarea”, a declarat subprefectul județului Gorj, Anca Bordușanu. 

Primul tur de alegeri ar urma să aibă loc în data de 9 iunie, atunci când se vor desfășura alegerile europarlamentare. 

 

Vizualizări: 1,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: