Actualitate

Investiții străine într-o comună din Gorj

Comuna Telești va beneficia de o serie de investiții ale unei companii din Turcia care a preluat un proiect al unui parc de panouri fotovoltaice.

În comuna gorjeană Telești se va investi într-un parc de panouri fotovoltaice care se va întinde pe aproximativ 5 hectare de teren. Compania din Turcia care realizează investiția a achiziționat deja terenurile de la localnici, proiectul fiind și acesta cumpărat de la o firmă românească din județul Dolj.

Edilul din Telești, Romulus Bîldea, a precizat că deja s-au achiziționat terenurile necesare și s-au obținut autorizațiile de funcționare dar vremea ploioasă nu le-a permis demararea investiției: „Investitorii turci au obținut toate avizele și autorizațiile pentru a demara investiția, numai că, nu le permite vremea să se apuce de lucrări. A plouat foarte mult, zona aceea este mlăștinoasă și nu prea pot face nimic până nu va veni căldura. Din ce am discutat cu ei ar vrea chiar să angajeze forță de muncă din comună".

Firma turcească investește în parcuri de panouri fotovoltaice și în alte comune din Gorj, la Dănești, Brănești și Runcu.

 

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: