Social

Investiții importante într-o comună cu venituri de doar 500.000 lei

Proiecte importante sunt în desfășurare în comuna Aninoasa, din județul Gorj! Administrația locală a reușit să acceseze bani pentru investiții pe toate segmentele: infrastructură rutieră, alimentare cu apă, infrastructură școlară. Inclusiv sediul primăriei Aninoasa va intra într-un amplu proces de reabilitare după ce a fost accesat un proiect în acest sens.

Majoritatea investițiilor se vor face pe bani obținuți prin diferite programe de finanțare, bugetul comunei Aninoasa fiind prea mic pentru a acoperi și investiții. 

„În prezent avem două părculețe, la două grădinițe, pe care le-am finalizat zilele acestea, unul în satul Aninoasa, altul la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale Groșerea. Avem un proiect care vizează racordarea populației din satele Bobaia și Costești la sistemul de alimentare cu apă. Este un proiect început anul trecut și pe care o să-l continuăm în 2024. O să realizăm, în total, aproximativ 400 de racorduri. Luni o să predăm amplasamentul pentru realizarea unui proiect ce vizează reabilitarea primăriei. Aici vorbim despre un proiect finanțat prin PNRR. Se lucrează la caietul de sarcini pentru dotarea cu mobilier și tot ceea ce mai este necesar pentru Școala Gimnazială Aninoasa, un proiect prin PNRR. Zilele acestea se va finaliza procedura de licitație privind reabilitarea dispensarului din comuna Aninoasa, proiect finanțat prin PNRR. Se lucrează, de asemenea, la un proiect prin programul Anghel Saligny, care vizează asfaltarea a 9 kilometri de drumuri satăști și comunale, proiect în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei. Mai avem în plan realizarea unei școli în satul Aninoasa, pe o finanțare PNDL. În plus, avem de finalizat o bază sportivă multifuncțională. S-au făcut demersuri și pentru reluarea lucrărilor privind căminul cultural, proiect prin CNI. Se lucrează și la un proiect care vizează reabilitarea bazei sportive din satul Groșerea care a fost deteriorată, iar lucrările vor fi suportate din bugetul local”, a declarat primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: