Eveniment

Sute de amenzi au golit buzunarele gorjenilor

Poliţiştii şi jandarmii gorjeni au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 160.000 de lei în perioada minivacanţei de Revelion.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Ioana Nanu, în perioada minivacanţei de Revelion, peste 700 de poliţişti au fost prezenţi zilnic la datorie şi au desfăşurat activităţi în cadrul a 40 de acţiuni organizate la nivelul judeţului, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, atât în zonele care presupuneau aglomerări de persoane, cât şi pe arterele principale destinate traficului rutier din judeţ.

 
 
 
"În acest sens, poliţiştii au intervenit la 260 de evenimente, din care 235 au fost sesizate prin 112, au aplicat peste 260 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 155.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 10.000 de lei. În cele patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, fiind reţinute 60 de permise de conducere, din care 44 pentru depăşirea limitei legale de viteză, cinci pentru consum de băuturi alcoolice şi 11 pentru alte abateri, fiind de asemenea retrase zece certificate de înmatriculare", a precizat Ioana Nanu. 
 


De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat legalitatea efectuării de operaţiuni cu articole pirotehnice, fiind întocmite 12 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale.

Totodată, în perioada minivacanţei de Anul Nou, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj au acţionat pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică la manifestările publice organizate în zona de responsabilitate, în mod independent şi în sistem integrat.

"Jandarmii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, iar în urma constatărilor proprii au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 lei, şi au fost constatate patru infracţiuni cu patru autori pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi 14 infracţiuni cu 11 autori în cooperare cu poliţia", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, Alin Ivan.

Sancţiunile contravenţionale aplicate au fost pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, provocare şi participare la scandal, adresarea de injurii şi expresii jignitoare.

Potrivit lui Ivan, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 au fost recepţionate un număr de 105 apeluri cu diferite solicitări ale cetăţenilor. 
 

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: