Actualitate

Investiție de peste 1 milion de lei pentru amenajarea unui depozit de cereale la Telești 

Un investitor privat vrea să construiască un depozit de cereale în comuna gorjeană Telești. Este vorba de un proiect care se ridică la peste 1 milion de lei. 

Investitorul, societatea Agro Fil Iris SRL a inițiat demersurile pentru obținerea avizelor necesare demarării proiectului. Acesta prevede construirea unei capacități de depozitare cereale care va consta într-un număr de 6 silozuri, a unui uscator, dar și o hală pentru utilajele agricole și o clădire de birouri.

”Realizarea obiectivului proiectului este necesară din urmatoarele puncte de vedere: Contribuie la dezvoltarea producătorilor locali și încurajează activitățile legate de producția de cereale. Contribuie la dezvoltarea economica a unității, a localitații și a zonei, cu impact asupra populației. Capacitatea de depozitare propusă conform ultimelor cerințe din domeniu va asigura calitatea produselor stocate și va crește profitul și competivitatea pe piața de profil. Asigură o compatibilitate mai bună între cererea prestatorilor și producția agricolă disponibilă. Se vor crea noi locuri de muncă”, se arată în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj în vederea obținerii acordului de mediu. 

 

Conform graficului de lucrări, construcțiile vor fi finalizate în 36 luni, în perioada 2023-2026. Terenul pe care va fi realizat depozitul se află în intravilanul comunei, în satul Telești, și este proprietatea investitorului. 

Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: