Actualitate

Înființează o mare fermă zootehnică la Crasna 

Cooperativa agricolă Agromovis vrea să construiască o fermă zootehnică în comuna gorjeană Crasna și a inițiat demersurile în acest sens. Investiția se ridică la circa 7.9 milioane lei, iar perioada de implementare se întinde până în 2026. 

Ferma va fi amenajată în satul Crasna și va fi compusă dintr-o hală pentru îngrășarea ovinelor, clădiri administrative, fânar, silozuri, cântar auto și o hală pentru nutreț. 

Cooperativa agricolă a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru această investiție. ”Capacitatea fermei este de 1800 de tineret ovin (miei)*3 cicluri pe an=5400 tineret ovin”, se arată în memoriul de prezentare. 

”Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru ”Înființare și dotare fermă zootehnică compusă din hală îngrășarea ovinelor, clădiri administrative, fânar, silozuri, cântar auto, hală FNC, platformă dejecții, bazin vidanjabil, rezervor de apă, imprejmuire teren și sistematizare pe verticală”, propus a fi amplasat în extravilanul comunei Crasna, satul Crasna, judeţul Gorj”, a transmis APM Gorj.

Informaţiile privind proiectul pot fi consultate la sediul APM Gorj, dar și la  sediul primăriei Crasna, în zilele de luni -vineri. 

 

Vizualizări: 5,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: