Eveniment

Închisoare pentru un hoț care a comis patru furturi în Târgu Jiu

Un gorjean a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, cu executare, după ce în această vară a comis patru furturi pe raza municipiului Târgu Jiu. 

Primul furt a avut loc în data de 8 iunie, la un salon de manichiură din municipiu. În jurul orei 16.00, acesta a intrat în interiorul salonului, a cautat prin sertarele mobilierului din recepție și, profitând de lipsa angajaților, a sustras un rucsac, pe care l-a introdus sub geacă, după care a părăsit incinta unității. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale salonului.  Rucsacul a fost găsit la scurt timp de niște copii, în fața salonului, iar din portofel lipseau 200 de lei. 

Cel de-al doilea furt comis de acesta a avut loc la un cunoscut fast-food din centrul orașului. În 20 iunie, în jurul orei 20:30, acesta a pătruns pe o ușă neasigurată în vestiarul angajaților și a sustras un telefon mobil Samsung A50. Și de această dată a fost surprins de camerele de supraveghere. 

De asemenea, în 4 iulie, seara, a intrat în vestiarul unui restaurant din centrul comercial Shopping City Târgu Jiu, dinspre scara exterioară. Profitând de faptul că în interiorul încăperii nu se afla nicio persoană, a pătruns pe ușile neasigurate, a căutat în mai multe dulapuri unde angajatele unității își depozitau bunurile personale, ocazie cu care a sustras 300 de lei din două genți. 

Imediat după comiterea furtului, a fost surprins în încăperea vestiarului de o angajată, care s-a speriat de prezența acestuia și a strigat după ajutor, deplasându-se după un coleg, iar când au revenit au constatat că acesta părăsise locul faptei. 

După vizionarea imaginilor surprinse de camera de supraveghere video, o angajată a unei săli de jocuri din centrul commercial l-a recunoscut pe acesta. Mai mult, le-a spus anchetatorilor că autorul furtului este aceeași persoană care în 27 iunie a câștigat suma de 10.000 lei.

La șase zile după ce a comis cel de-al treilea furt, acesta a plecat de la domiciliu său în zona parcării exterioare a centrului comercial Shopping City Târgu Jiu pentru a cerși sume de bani, unde a consumat băuturi alcoolice, respectiv bere și votcă. La ora 20.15, s-a deplasat la un restaurant pentru a solicita să i se ofere mâncare, întrucât știa că în acel local era în desfășurare un eveniment. 

Profitând că ușa de acces de la parter care face intrarea spre bucătărie era închisă, dar neasigurată, a pătruns în local. Din vestiarul în care angajatele restaurantului își lasă hainele și bunurile personale a furat, din gențile mai multor femei, circa 130 de lei. 

De această dată însă, hoțul a fost prins înainte să părăsească incinta localului. A fost reținut, iar în prezent se află în arest preventiv. Pentru cele patru furturi a primit o pedeapsă de 1 și 4 luni de închisoare. Având în vedere că printr-o sentință rămasă definitivă la sfârșitul lunii iulie a fost condamnat într-un alt dosar la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, magistrații au dispus anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Cele două pedepse au fost contopite, astfel că acesta va trebui să execute 1 an și 8 luni de închisoare. 

Hotărârea pronunțată în 3 octombrie de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: