Eveniment

Închisoare pentru spărgătorul de locuințe din Motru

Un bărbat din Mehedinți a fost condamnat zilele trecute la trei ani de închisoare, prin decizia Judecătoriei Motru. Acuzația a fost aceea de furt.

Fapta s-a petrecut în octombrie 2019, când bărbatul a mers pe Aleea Teilor din Motru, cu scopul de a sparge apartamentele din zonă, situate la parter.

“A mers pe aleea dintre blocurile F1 și F2 și ajungând la intersecția cu aleea Castanului, s-a deplasat până la capătul blocului nr.2 bis și a supravegheat ferestrele apartamentelor situate la parterul blocului, constatând că la unul dintre acestea, aflat la scara nr.1, fereastra de la bucătărie era rabatată și nu era prezentă nicio persoană acasă, deoarece, la filajul efectuat până la orele 02,00, a observat că nu s-a aprins vreo sursă de lumină sau televizor. Văzând acest lucru, a luat hotărârea să pătrundă în apartament, sens în care a luat un scaun de la o masă aflată în spatele blocului, s-a urcat pe acesta până la nivelul pervazului ferestrei de la bucătărie și a forțat partea mobilă a acesteia, care era întredeschisă, în poziția rabatat, în partea superioară. După ce a deschis fereastra prin forțare, a pătruns în bucătărie, punând piciorul pe un scaun aflat lângă pervaz”, se arată în documentul de la instanță. 

 

De aici a luat un cuptor cu microunde și un aparat pentru făcut pâine, pe care le-a pus într-o plasă și le-a coborât în exteriorul ferestrei, la baza blocului. 

A căutat produse alimentare în frigider, însă nu a găsit ceea ce dorea, astfel că a mers pe holul apartamentului, de unde a luat o pereche de adidași marca Balengiaca, pe care a pus-o într-o plasă de rafie. 

A mers ulterior în sufragerie și de lângă televizor a luat suma de 100 lei, care se găsea într-un portmoneu și suma de 50 de lei ce se afla într-un rucsac de pe fotoliu, după care s-a deplasat la dormitor și din sertarele unei comode a luat trei cutiuțe cu bijuterii din aur, argint și metale neprețioase, doi recipienți cu parfum, două perechi de ochelari și trei ceasuri de mână, de damă și o brățară din aur de lângă televizorul aflat pe aceasta. 

“A pus și aceste bunuri în plasa de rafie, pe care a coborât-o la baza blocului, pe fereastra de la bucătărie, pe care a coborât și el, ieșind din apartament, după care a transportat, pe rând, cele două plase, la autoturism, plecând cu acesta la domiciliu. În zilele următoare, a vândut marea majoritate a bunurilor sustrase în târgul săptămânal din Dr.Tr.Severin, unor persoane necunoscute, fără a-și mai putea aminti ce sumă de bani a obținut pentru ele”, mai arată sursa citată. 

Câteva luni mai târziu, mai exact pe 8 iulie 2020, o parte din bunuri au fost descoperite la locuința acestuia, în urma unor percheziții.

Sentința Judecătoriei Motru nu este definitivă. Bărbatul va trebui să achite păgubitului suma de 50.000 de lei.

 

 

Vizualizări: 4,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: