Anchetă

Închisoare cu executare pentru un inginer din Târgu Jiu

Un bărbat din Târgu Jiu riscă să facă aproape trei ani de închisoare, după ce s-a urcat beat la volan. Asta din cauză că nu este la prima încălcare a legii. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 18 ianuarie nu este definitivă.

Bărbatul a fost surprins beat la volan la prima oră a dimineții. “În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în dimineaţa zilei de 22.01.2021, în jurul orei 06:00, a condus pe drumurile publice autoturismul marca Opel Astra, având o alcoolemie peste limita legală (la ora 06:40, inculpatul avea o alcoolemie de 2,29 g ‰, iar la ora 07:40 avea o alcoolemie de 2,07 g ‰), împrejurare în care a şi produs un accident de circulaţie, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată în documentul de la instanță.

Accidentul a avut loc într-un sens giratoriu din Târgu Jiu, bărbatul lovind din spate o mașină condusă de o șoferiță. Deși i-a propus o înțelegere amiabilă, femeia a refuzat, tocmai pentru că l-a văzut beat.

La audieri, bărbatul a recunoscut că a băut seara votcă, dar a spus că s-a urcat dimineața la volan, pentru că avea nevoie de medicamente.

Tânărul mai avea însă o pedeapsă cu suspendare, tot din cauza unor infracțiuni rutiere. “Raportat la aceste criterii, instanţa va avea în vedere faptul că inculpatul avea concentraţia de alcool în sânge ridicată. În aceste împrejurări, instanţa apreciază că gradul de pericol social al faptei comise de inculpat este unul apreciabil, inculpatul punând serios în primejdie siguranţa circulaţiei rutiere, a bunurilor şi a persoanelor în acest sens acesta fiind implicat într-un accident de circulație. În ceea ce priveşte situația personală a inculpatului, are vârsta de 29 de ani, este necăsătorit, stagiu militar nesatisfăcut, are studii superioare este inginer și nu are loc de muncă, iar conform fișei de cazier judiciar acesta figurează cu antecedente penale”, mai arată sursa citată.

Din această cauză, instanța a pronunțat acum o pedeaptă cu executare, de doi ani și șapte luni, aici fiind prinsă și fapta precedentă. Rămâne de văzut care va fi sentința definitivă.

Vizualizări: 4,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: