Eveniment

Copil de 3 ani, mort după ce a căzut în piscina hotelului

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hunedoara a informat că un copil de trei  ani şi jumătate a murit, marţi, după ce a căzut într-o piscină interioară a unei pensiuni din staţiunea Straja. 

Salvamontiştii aflați în staţiune au încercat să îl salveze efectuând manevrele de resuscitare necesare şi au solicitat ajutorul Ambulanţei din Lupeni. „La locul solicitării, echipajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se şi intervenţia unui echipaj cu medic de la Petroşani. După cele 20 de minute de resuscitare, pacientul a ieşit din stop cardiac. Medicul care l-a preluat, a continuat ventilaţia pe mască şi balon”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, Călin Dumitrescu.

În drum spre spitalul din Lupeni, copilul a intrat, din nou, în stop cardio-respirator, fiind reluate manevrele de resuscitare până la spitalul din Lupeni unde s-a intervenit cu echipa ATI dar copilul nu a mai putut fi salvat. 

În acest caz poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Miinorul era însoţit de părinţii săi, care se aflau la piscina situată în interiorul unei unităţi de cazare din staţiunea Straja. Acesta a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinţi în stare de inconştienţă, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: