Eveniment

Închisoare cu executare pentru trei vîlceni și un gorjean

Trei bărbați din Vîlcea și unul din Gorj au ajuns la închisoare, fiind condamnați definitiv la acest început de an, după ce, în 2019, au încercat să spargă sediul CEC din comuna gorjeană Logrești. 

“Polițiștii din cadrul Secției  nr. 11 Poliție Rurală Zătreni au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Judecătoria Târgul Cărbunești, județul Gorj, față de 3 bărbați, condamnați pentru furt calificat.

La data de 09 ianuarie a.c., polițiștii au pus în executare 3 mandate de arestare, față de 3 bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din comuna Grădiștea, județul Vâlcea, condamnați la 2, respectiv 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în anul 2019 aceștia ar fi sustras mai multe bunuri din sediul unei societăți din județul Gorj. Cei trei au fost încarcerați la Penitenciarul Târgu Jiu din județul Gorj”, a anunțat IPJ Vâlcea.

De trei ori au încercat tinerii Bugaru Vasile Cosmin, Răducan Constantin Claudiu, Nicola Lucian Vasile și Dumitru Marius Alin să spargă sediul CEC din Logrești. 

Pe 16 martie 2019, aceștia au făcut o spărtură în zid, încercând să ajungă în sediul CEC dintr-o aripă dezafectată a clădirii, dar a pornit alarma și s-au speriat. Au revenit în noaptea de 16/17 martie 2019, au trecut prin spărtură și au reușit să sustragă din interiorul încăperii senzorul de fum, dar iarăși a pornit alarma. S-au întors pe 18 martie, au intrat în bancă și au încercat să forțeze ușa seifului metalic cu o șurubelniță, dar din nou au declanșat alarma. Au reușit să fure doar componente ale sistemului video de supraveghere, pe care le-au aruncat în râul Olteț. 

Pedepsele au fost cu executare, pentru că trei dintre ei erau recidiviști.

 

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: