Eveniment

Pescuit ilegal pe Jiu

Un tânăr de 25 ani, domiciliat în comuna gorjeană Plopșoru, a fost prins de jandarmi pe malul Jiului, la Turceni, având două plase de pescuit confecționate din fir monofilament, cu lungimea de 300 respectiv 400 metri liniari. 

Jandarmii au întocmit persoanei depistate, acte de constatare sub aspectul comiterii faptei de ,,deținerea uneltelor de plasă de tip monofilament” , faptă prevăzută de prevederile O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj. 

În sprijinul activității, la fața locului au fost și reprezentanți ai Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj. 

„Și în perioada următoare vor fi demarate acțiuni de impunere a respectării normelor legale privind pescuitul și acvacultura în zona de competență atât în mod independent cât și în colaborare cu reprezentanții instituțiilor abilitate din județul Gorj“, a mai transmis Jandarmeria.

În cadrul acestei acțiuni de verificare a mai fost depistat un tânăr de 18 ani, domiciliat în comuna Bâlteni, care pescuia cu lanseta de pe un pod de cale ferată din localitatea Gârbov, folosind plasă monofilament. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei. 

 

Vizualizări: 3,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: