Eveniment

Începe procesul femeii surdo-mute de la Stoina

Tribunalul Gorj a decis începerea judecății în procesul unei femei din Stoina, acuzată că a încercat să își omoare soțul cu cuțitul. Femeia nu aude și nu vorbește, dar va beneficia în instanță de interpret al limbajului mimico – gestual. La fel și bărbatul, care este și el surdo-mut.

Fapta s-a petrecut pe 26 mai 2022, când femeia i-a aplicat soţului său o lovitură cu cuţitul în zona inimii. Procurorii au încadrat fapta la tentativă de omor, dar avocatul femeii a arătat că ar fi fost vorba doar de lovire și alte violențe.

Femeia ar fi vrut doar să își amenințe soțul care a stat toată ziua la cârciumă, iar pe ea a ținut-o încuiată în casă. În rechizitoriu s-a reținut însă că bărbatul fusese la părinții lui, pentru a-i ajuta în gospodărie.

“Inculpata nu este o fire violentă, cum s-a reţinut în rechizitoriu, dar pentru a dovedi acest aspect, trebuia să fie asigurat un cadru procesual echitabil, în care să fie luate în calcul apărările inculpatei şi audiaţi şi martorii propuşi de inculpată”, a arătat apărătorul.

Tribunalul Gorj a constatat legalitatea actului de sesizare și a dispus începerea judecății.

 


 

Vizualizări: 4,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: