Eveniment

Incendiu stins de oamenii primăriei. “Pompierii ne-au tratat cu absența”

Un incendiu de pădure care a avut loc în noaptea de luni spre marți în comuna gorjeană Stoina a fost stins de localnici. “Cu mult efort și puțin noroc, împreună cu o parte din echipa primăriei, am reușit să stingem incendiul din pădurile Mielușei - Ulmet. Pompierii și pădurarii ne-au tratat cu absența”, a transmis primarul Laurențiu Anghel.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a transmis presei că nu a avut nicio intervenție la Stoina, ci în apropiere, la Crușeț.

actualizare: ISU Gorj a explicat că instituția nu a fost solicitată să intervină la incendiul cu pricina, iar primarul este obligat prin lege să coordoneze intervenția în caz de incendiu la nivelul unității administrativ-teritoriale, dar și să anunțe ISU.

“Concluzionând, primarul și serviciul voluntar pentru situații de urgență constituit la nivelul unității administrativ-teritoriale au obligația legală de a interveni în astfel de situații. Nu este nicio faptă de eroism prin faptul că trebuie să ne îndeplinim obligațiile legale, dar cu siguranță este inadmisibil și rușinos să încerci să ironizezi o instituție profesionistă și ale cărei misiuni zilnice și prioritare sunt acelea de a salva vieți și bunuri. Un primar care își face un selfie de la intervenția pentru stingerea unui incendiu de vegetație izbucnit pe raza comunei pe care o conduce, cu siguranță, nu-l exceptează de la obligația de a studia, a lua la cunoștință și de a pune în aplicare prevederile legale în vigoare”, a transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: