Eveniment

Trei pacienţi au decedat după transferul la Spitalul Foişor 

Spitalul de ortopedie Foişor, din capitală, a devenit spital Covid, dar trei dintre pacienţii transferaţi acolo cu Covid au decedat. Două persoane s-au stins din viaţă în secţia ATI, imediat după transfer, cea de-a treia făcând stop cardiac înainte să fie preluată de ambulanţă. 

"Din păcate au decedat trei pacienţi, unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă. Alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi una în vârstă de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima a fost internată în data de 10 aprilie, la ora 19:27 şi a decedat, din păcate, în data de 11 aprilie, la ora 7:52. A doua pacientă a fot internată în data de 11 aprilie, la ora 0:52 şi a fost declarată decedată în aceeaşi la ora 17:32", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat, Raed Arafat, spune că cele trei decese nu se pot imputa acţiunii de a face secţia de terapie intensivă a spitalului Foişor în secţie pentru pacienţii Covid-19. "Sincer, ne pare rău de aceste situaţii, dar ştim foarte bine că avem de a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunea de a prelua secţia de terapie intensivă de la Foişor, pentru a trata pacienţii COVID", a mai spus Raed Arafat.

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: