Eveniment

Accident cu ATV-ul. Ingrediente: băutura, viteza și lipsa permisului

Un tânăr de 24 de ani, din comuna gorjeană Bîlteni, a fost condamnat zilele trecute la Judecătoria Târgu Jiu, ca urmare a unui accident de ATV, în urma căruia a fost rănit un adolescent. Băiatul nu a depus plângere, deși a avut nevoie de aproape trei luni de spitalizare, dar condamnarea a fost dată pentru părăsirea locului accidentului, conducere fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. Pedeapsa cumulată, de un an și zece luni de închisoare, este cu suspendare.

Accidentul a avut loc pe 1 ianuarie 2020. Tânărul conducea un ATV pe un drum comunal din Bîlteni și, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, lovind un pod. Un pasager minor a fost rănit grav.

Cu câteva săptămâni înainte, tânărul nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale organelor de poliție, fiind urmărit pe o distanță de 1 km, după care a continuat deplasarea pe un drum forestier. În ziua următoare, fiind citat, s-a deplasat la sediul poliției, recunoscând fapta comisă în ziua anterioară.

În prima zi a anului 2020, acesta a plecat din nou cu ATV-ul, deși consumase circa un litru de bere. A fost la un prieten, unde a mai băut un litru și jumătate de bere, apoi a plecat însoțit de minor. Era băut, nu avea permis, ATV-ul nu era înscris în circulație.

“În timp ce se deplasa pe drumul public spre un magazin din localitate, din cauza faptului că inculpatul conducea cu viteză și nu avea cunoștințele și deprinderile necesare pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, iar capacitățile de reacție îi erau reduse ca urmare a consumului de alcool, acesta a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile, lovind un pod, în fața imobilului cu nr. 170, după care s-a răsturnat”, se arată în actul de sesizare.

În urma impactului, ATV-ul a fost avariat, minorul rănit și plină de sânge zăcea pe pământ. Tânărul a spus că băiatul i-ar fi transmis că e bine, doar puțin adormit. La fața locului a venit și tatăl minorului și împreună au hotărât să nu anunțe poliția.

“Ulterior, a plecat de la domiciliu și, aflând de la prieteni că este căutat de organele de poliție, în jurul orelor 22:00, s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Rovinari, unde a fost testat cu aparatul etilotest – rezultatul afișat fiind 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru recolta probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, din buletinul de analiză toxicologică (...) rezultând că, la ora 22:35, acesta avea o alcoolemie de 0,83 g ‰, iar la ora 23:35, avea o alcoolemie de 0,64 g ‰”, mai menționează sursa citată.

Sentința judecătoriei poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: