Social

Încă un incendiu la spital, 36 de pacienţi au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum. 

”Ministerul Sănătăţii a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Medicul Luciana Rotaru a precizat că starea pacienţilor este bună. “Pacientul care a provocat incendiul este la spital, este de cod galben din cauza agitaţiei, nu a inhalaţiei", a spus medicul Luciana Rotaru.

Alte cinci incendii au fost anul acesta la spitale din România:

8 martie - Un incendiu s-a produs, la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. S-au înregistrat trei victime, cadre medicale, care au fost în afara oricărui pericol. Cele trei persoane rănite au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare. În total, 19 pacienţi şi opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat.

21 februarie - Zeci de echipe de pompieri au intervenit la Institutul "Marius Nasta", unde a fost anunţat un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. Nu au fost victime.

29 ianuarie 2021 - A fost incendiu la un pavilion al Institutului de boli infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală. Cinci pacienţi au murit la această dată, iar alţi 53, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul V, au fost transferaţi la alte unităţi sanitare. Dintre pacienţii transferaţi, au murit ulterior, până la 11 februarie, alţi 20.


5 ianuarie - Un echipaj de intervenţie Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.

2 ianuarie - Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: