Social

Îl sărbătoresc pe preotul ajuns la 100 de ani 

Localnicii din Bengești Ciocadia îl sărbătoresc pe preotul Nicolae Diaconescu care împlinește duminică, 12 februarie, 100 de ani. 

Scriitorul Dorin Brozbă a vorbit cu această ocazie despre ajutorul primit de la preotul din Bengești Ciocadia în perioada în care a realizat mai multe documentare  despre îndrăgita solistă de muzică populară Maria Lătărețu.

Preotul Nicolae Diaconescu este cel mai cunoscut și respectat om al satului Bălcești, comuna Bengești Ciocadia, a apreciat jurnalistul și publicistul Dorin Brozbă: „Astăzi, 12 februarie 2023, preotul Nicolae Diaconescu, cel mai cunoscut și respectat om al satului Bălcești, comuna Bengești Ciocadia, județul Gorj, împlinește minunata vârstă de 100 de ani.

L-am cunoscut foarte bine și mi-a  fost sprijin de nădejde, în anii 2000-2010, atunci când am realizat cărțile și filmele dedicate Mariei Lătărețu (1911-1972), prietenă apropiată a părintelui Diaconescu, căruia, la ultima dumneaei vizită în Bălceștiul natal, în iulie 1972, i-a făcut cadou un rând de haine preoțești, sfințite pe Muntele Athos din Grecia. 

Chiar și astăzi, la această vârstă respectabilă , părintele Nicolae Diaconescu este activ, energic, și lucrează la o carte de amintiri care, mai mult ca sigur, va fi foarte interesantă. Sănătate și bucurii alese, părinte Nicolae Diaconescu!”.

Vizualizări: 2,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: