Eveniment

Hoț prins în timp ce fura poșete la o nuntă 

Un târgujian de 33 de ani, recidivist, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare pentru furt calificat. În luna mai a acestui an, acesta, în timp ce afla într-un restaurant din municipiu, a furat mai multe poșete care aparțineau participantelor la o nuntă. Printre nuntași se afla și un polițist, care l-a surprins pe acesta chiar în timp ce își însușea respectivele bunuri. 

Hoțul a mers neinvitat la petrecerea organizată la restaurantul unui hotel din oraș, intenția sa fiind a aceea de a fura bunuri. A pus ochii pe o masă din apropierea toaletei, unde erau poșete nesupravegheate. A luat câteva dintre acestea, fapta sa fiind însă observată de agentul de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, care se afla printre invitați. 

Având asupra sa bunurile sustrase, s-a deplasat la toaleta restaurantului, fiind urmat de polițistul respectiv. ”În timp ce inculpatul încerca să asigure uşa la toaleta în care intrase, martorul a reușit să pătrundă în interior, l-a imobilizat pe inculpat, observând că acesta a ascuns cele trei poșete în interiorul pantalonilor”, se arată în hotărârea Judectoriei Târgu Jiu. 

Cu ocazia deplasării la faţa locului, organele de poliție au efectuat controlul corporal, ocazie cu care au găsit asupra acestuia cele trei poșete, bunuri care au fost restituite persoanelor vătămate. A fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

În fața anchetatorilor, acesta a spus că înainte de a merge la restaurant pierduse o sumă importantă de bani la o sală de jocuri. ”A mai precizat că, în jurul orelor 23:00, în timp ce se deplasa spre domiciliu a luat decizia de a intra în restaurantul aparținând Hotelului, pentru a merge la toaletă, însă a observat mai multe poșete nesupravegheate pe masa de lângă aceasta, luând decizia de a le sustrage, după care a mers în toaletă, unde intenționa să sustragă bunurile şi sumele de bani din interiorul poşetelor, însă a fost surprins de către invitați”, mai scrie în document.

Hotărârea de condamnare pronunțată, în data de 8 decembrie, de Judecătoria Târgu Jiu în acest caz nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

 

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: