Actualitate

Heliportul din Târgu Jiu, funcțional în câteva luni

Heliportul din municipiul Târgu Jiu va fi gata până la mijlocul acestui an. Asigurările vin din partea administrației locale. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu a explicat și care au fost motivele care au dus la amânarea finalizării acestui proiect extrem de important pentru oraș.

Noutățile legislative, care au apărut pe parcurs, au dus la modificarea proiectului tehnic, iar asta a dus la alte amânări. 

„La sfârșitul lunii mai, după ce constructorul deja se apucase de execuție, s-a modificat regulamentul pentru acordarea avizului de funcționare pe timp de noapte și, automat, asta a presupus că trebuie să modificăm proiectul tehnic și să-l adaptăm la noile cerințe, cum mențiunea că suma care a fost prevăzută inițial, a rămas neschimbată. Termenul a fost modificat și pentru execuție, pentru că a trebuit să oprim execuția până când a fost gata noul proiect tehnic și automat, devansând termenul pentru execuție, am devansat termenul și pentru instruirea personalului care va deservi heliportul. Vorbim despre un curs de aproximativ patru luni de zile, care este plătit tot în cadrul acestui proiect, practic, constructorul are obligația să instruiască și personalul respectiv. Heliportul va fi dat în funcțiune în cursul lunilor iunie, iulie 2024”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

 

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: