Actualitate

Haos în estimările producției de energie și cărbune la CEO

Cu utilajele din cariere trase pe dreapta, grupuri închise și deficit de personal, CE Oltenia și-a propus, cel puțin într-una dintre variantele de proiect de buget, o producție de energie de 7,6 TW și 15,2 milioane de tone de cărbune.

Nu se știe cum va încheia compania acest an, însă în primele luni administrația CEO anunța chiar și profit.

Între timp, previziunile s-au schimbat, estimându-se, în aprilie, o producție de energie de 7,2 TW, cu o cantitate de sub 14 milioane de tone de lignit. 

Foarte recent, datele s-au schimbat din nou, iar CE Oltenia ar avea o producție de 7,1 TW și o producție de cărbune sub 14 milioane de tone.

În proiectul de buget cunoscut de presă CE Oltenia figurează cu 11.307 salariați în 2023! În prezent mai sunt în jur de 9.000 de angajați, din companie pensionându-se peste 1.300 de oameni.

 

Dar, pentru că nici până în prezent BVC-ul CE Oltenia nu a fost aprobat, funcționarea producătorului de energie s-a realizat în baza unui proiect ale cărui cifre se schimbă mereu.

Situația ar fi de neacceptat în vremuri normale, mai ales că se apropie iarna, iar guvernul ar fi trebui să cunoască deja pe ce producție de energie se va baza Sistemul Energetic Național în sezonul rece, în așa fel încât să nu fie ”luat prin surprindere”.

 

 

 

Vizualizări: 2,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: