Politică

Guvernul va anunța când va fi ales un nou primar la Turceni

Există deja 50 de localități în România, printre care și orașul Turceni, care nu au primar ales, reprezentanții Guvernului precizând că vor anunța când se vor organiza noi alegeri în perioada următoare.

Sunt sute de mii de români care au rămas fără primar în ultimele luni dar sunt sceptici că problema se va mai rezolva până în 2024 pentru că Guvernul promite de trei luni că va rezolva această problemă.

„Pot să vă confirm că în cadrul ședinței de Guvern a fost prezentată informarea Autorității Electorale Permanente în legătură cu localitățile unde este nevoie de organizare de alegeri și, în perioada următoare, Guvernul își va anunța decizia. Decizia Guvernului va fi anunțată în momentul în care va fi luată. La momentul la care vorbim nu există o decizie concretă privind asumarea unei date legată de organizarea alegerilor pentru respectivele unități administrativ-teritoriale”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința de Guvern.

Pe lista localităților fără primar se află orașele Lugoj și Turceni, dar și Sectorul 5 din București. În total sunt 50 de localități în România care nu au un primar în exercițiu, în 30 de județe. 

Conform legii, în termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar, Guvernul trebuie să stabilească data alegerilor pentru postul respectiv. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar cetățenii se tem că situația ar putea rămâne neschimbată până la alegerile din 2024.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: