Actualitate

Guvernul a secretizat planul energetic pentru iarnă

Guvernul României a adoptat pe 7 septembrie o hotărâre pentru “aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a Sistemului electroenergetic național, precum și a măsurilor în legătură cu realizarea stocurilor de siguranță ale acestui sistem în ceea ce privește combustibilii și volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2022-31 martie 2023”.


Anexa 2 a hotărârii, unde sunt menționate “măsurile privind funcționarea Sistemului electroenergetic național în perioada 1 noiembrie 2022 - 31 martie 2023”, nu a fost publicată în Monitorul Oficial, fiind secretizată. “Anexa nr. 2 nu se publică, fiind clasificată potrivit legii”, se arată în hotărâre.

În această anexă sunt prevăzute stocurile de combustibil pe care România trebuie să le aibă la începutul iernii. Anexa 2 ar conține informații sensibile din punct de vedere comercial puse la dispoziție de operatorii economici din sectorul energetic, dar este puțin probabil ca speculanții din piață să nu aibă acces la astfel de informații, pe căi neortodoxe.

Opinia publică ar avea însă nevoie de transparență, pentru că este multă panică în rândul oamenilor care aud în fiecare zi că urmează cea mai mare criză din ultimele decenii.

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: