Politică

Grindeanu: Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiaşi- Lugoj

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi- Drobeta Turnu Severin, aproximativ 70 km, prim pas pentru realizarea drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj. Asocierea de proiectanţi români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni, iar valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei, fără TVA, a adăugat ministrul PSD.

 

„Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiaşi- Lugoj (230 km)! Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi- Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km). Asocierea de proiectanţi români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei (fără TVA)”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că proiectul drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj (finanţat prin Programul Transport 2021-2027) va contribui la îmbunătăţirea legăturilor rutiere între Oltenia şi Banat şi la dezvoltarea economică în sud-vestul României.

Vizualizări: 1,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: