Actualitate

Greenpeace mai dă o copită CE Oltenia

Așa-zișii ecologiști de la Greenpeace scot colții din nou și spun că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia este ilogic şi incompatibil cu reglementările europene, afirmând că sunt şanse minime ca planul să fie aprobat.

"Planul propus pentru restructurarea CEO este lipsit de logică şi am argumentat, punct cu punct, toate slabiciunile lui în faţa Comisiei Europene. Guvernul mizează în continuare pe combustibilii fosili, cărbune şi gaze, care cresc costurile operaţionale ale companiei. Mergând pe această linie, CEO nu poate deveni profitabilă nici peste 5 ani, nici peste 10, niciodată", se arată în comunicatul celor de la Greenpeace.

Lupul moralist, deghizat în ecologist, nu a făcut nimic altceva în afară de a face artă stradală, a afişa mesaje anti-cărbune şi a compătimi oamenii. Aceşti ecologişti vorbesc de o tranziţie justă, dar o transformă într-una rapidă. Aici nu mai este vorba de emisiile de carbon, de câte eoliene se pot face cu banii acordaţi de guvern catre CE Oltenia, ci este vorba de coloana vertebrală a statului român. Nemţii şi polonezii și-au negociat păstrarea cărbunelui încă două decenii, numai la noi se dorește închiderea imediată a termocentralelor.

Atacul Greenpeace vine a doua zi după cel al Bankwatch România, care a spus într-un comunicat că planul de restructurare făcut de CE Oltenia “contravine normelor privind ajutoarele de stat, nefiind nici coerent, nici de perspectivă, și încurajează CEO să mențină status quo-ul și să folosească în continuare combustibilii fosili”. 

Vizualizări: 2,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: