Social

Gospodării din Plopșoru, afectate de lucrările la aducțiunea Isvarna-Craiova. Acuzații!

Numeroase gospodării din comuna gorjeană Plopșoru sunt afectate de exproprierile ce vor fi efectuate pentru reabilitarea și extinderea aducțiunii de apă fir II Isvarna-Craiova. Noua conductă va trece pe proprietățile multor localnici care, conform spuselor unui consilier local, au aflat mult prea târziu despre acest proiect, și nu mai pot cere reconfigurarea traseului. Mai mult decât atât, oamenii sunt nemulțumiți și de sumele acordate sub formă de despăgubire pentru suprafețele ce vor fi afectate de lucrări. 

Consilierul local Daniel Pop spune că cetățenii nu au fost informați de administrația locală din Plopșoru că prin gospodăriile lor va trece conducta de apă, deși cunoștea încă de la începutul anului 2019 că a fost emisă hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere. Mai mult, îi îndeamnă pe localnicii afectați să dea primarul în judecată. 

”Rog cetățenii care doresc să se îndrepte în instanță împotriva primăriei Plopșoru și a primarului pentru lipsa de informare și pentru toate despăgubirile create prin demolarea imobilelor aflate pe coridorul de expropriere, de asemenea și împotriva Consiliului Județean Dolj pentru că 0,70 lei per metru pătrat pe terenul extravilan este o batjocură la adresa noastră. O țigară costă 1 leu și noi primim 70 bani pe metru pătrat de pământ”, a spus consilierul local Daniel Pop. 

Consilier local a mai spus că în celelalte localități din Gorj prin care va trece conducta de apă nu sunt afectate curți și gospodării ale localnicilor, pentru că autoritățile locale s-au implicat și au solicitat proiectantului să modifice traseul astfel încât să le ocolească. 

” Dacă aflu că primăria deține hărțile culoarului de expropriere cu proprietarii afectați și nu au înștiințat proprietarii, voi face plângere penală colectivă împotriva primarului și CLFF Plopșoru! Să vedem cum se vor justifica în fața instanței după ce constructorul a intrat abuziv în proprietățile oamenilor, fără înștiințare și fără proces verbal de constatare a daunelor materiale!”, a spus un localnic.

Conform hotărârii Consiliului Județean Dolj privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate în coridorul de expropriere, pe raza județului Gorj, conducta va mai traversa localitățile Tismana, Godinești, Câlnic, Telești, Rovinari, Bâlteni, Brănești și Țânțăreni. 

În cazul comunei Plopșoru sunt peste 1200 de terenuri afectate, cu o suprafață totală de peste 400.000mp, prinse în decizia de expropriere, ale localnicilor, dar și dintre cele care sunt la dispoziția comisiei locale de fond funciar. Acestea au fost evaluate la circa 530 mii lei. 

 

Vizualizări: 4,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: