Social

Târgu Jiu: Sumă uriașă datorată de o fundație la bugetul local

Fundația Internațională Umanitatea din Târgu Jiu datorează o sumă uriașă la bugetul local al municipiului, fiind vorba de impozite și taxe neplătite de peste 170 mii lei. Dată fiind suma datorată, președintele acesteia a cerut administrației locale eșalonarea datoriilor pe o perioadă de doi ani. 

Fundația condusă de Nicolae Călin a deschis nu demult un cămin de bătrâni în localitatea componentă Preajba Mare. Aceasta trebuie să plătească la bugetul local circa 99 mii lei impozit pe clădiri și taxă pe teren în sumă de circa 75 mii. 

Eșalonarea datoriilor înregistrate de aceasta a fost supusă aprobării Consiliului Local Târgu Jiu în ședința extraordinară de miercuri, 11 mai. De altfel, președintele fundației a cerut scutirea de la plata impozitului pe clădire și a taxei pe teren datorată, însă cererea a fost respinsă printr-o hotărâre din luna februarie. În aprilie, fundația a cerut revocarea hotărârii respective și reanalizarea solicitării de acordare a scutirii. Propunerea pentru ședința Consiliului Local de săptămâna trecută fiind însă tot de respingere a solicitării fundației.   

În raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre de respingere a solicitării de scutire la plata obligațiilor fiscale se arată că scutirea se acordă doar pentru clădirea și terenul aferent utilizat pentru furnizarea serviciilor de asistență socială pe tot parcursul anului fiscal, iar pentru asta trebuie achitate toate debitele restante. ”În urma reanalizării cererii de scutire a rezultat faptul că nu au intervenit modificări care să ducă la soluționarea favorabilă a cererii întrucât fundația figurează în evidențele fiscale ale DIT cu debite restante la 31.03.2022”, se arată în raport.   

 

  

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: