Ultima oră

Fără mărțișoare și flori în școli anul acesta

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au emis un ordin comun care prevede că, în școli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță sanitară.

Obiecte personale sunt catalogate inclusiv mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi, de 1 și 8 Martie, cât și florile, dulciurile ori alte tipuri de “atenții”.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion a declarat că nu este de acord cu oferirea de mărțișoare, iar anul acesta, din motive de siguranță trebuie “să trecem peste”. „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte.”, a mai declarat Sorin Ion.

Acesta spune că, în schimb, elevii pot trimite felicitări și atenții virtuale.

Datele din ultimii ani arată că în perioada 1-8 martie se vindeau aproximativ 2 milioane de aranjamente florale si buchete. Această perioadă din an reprezenta pentru importatorii de flori şi patronii de florării o parte considerabilă din cifra de afaceri anuală.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: