Actualitate

Gorjenii care se pensionează mai devreme cu doi ani

Gorjenii din mai multe localități se pot pensiona mai devreme, din cauză că au locuit în zone poluate. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care extinde numărul de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, din zonele afectate de poluare remanentă.

Actul normativ modifică art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 în vederea reducerii vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora, prin extinderea numărului de localităţi.

Potrivit legii, beneficiază şi persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui.

Actul normativ include localităţile Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Dragoteşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Turburea, Turceni şi Urdari, din judeţul Gorj.

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: