Eveniment

Gorjeni pedepsiți pentru efectuarea de operațiuni ilegale cu artificii 

Trei gorjeni au fost amendați penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Faptele pentru care aceștia au fost condamnați la pedeapsa amenzii penale au avut loc la finalul anului 2019. 

Cei trei, printre care un administrator de firmă și un altul de intreprindere individuală, au fost judecați pentru deținerea și depozitatarea, fără drept, de articole cu conținut pirotehnic de mai multe feluri, respectiv baterii și petarde, în scopul comercializări acestora.

Polițiștii au ajuns la cei trei după ce au urmărit autoutilitara unei firme autorizate să distribuie astfel de articole, despre care aveau informații că a intrat în Gorj. Autoturismul era încărcat cu articole cu conținut pirotehnic care urmau să fie distribuite către diverși clienți de pe raza județului. 

”În cadrul activităților întreprinse de către lucrătorii de poliție a fost identificată în trafic autoutilitara în cauză, al cărei traseu de deplasare a fost monitorizat de organele de poliție”, se arată în hotărârea pronunțată în data de 14 iunie de Judecătoria Târgu Jiu.

Unul dintre gorjenii condamnați, care este administrator al unei intreprinderi individuale din Bâlteni, era autorizat să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, dar doar în limita a 100 de kg. Numai că polițiștii au găsit o cantitate cu mult mai mare la acesta. Le-a spus că acea cantitate în plus urma să fie folosită la evenimente în familie, dar nu a fost crezut. 

”Este greu de crezut că inculpatul deţinea, în mod legal, în magazin 100 de KG, în scopul obţinerii unui profit, iar pentru evenimentele din familie deţinea o cantitate mai mare, peste 100 de KG, pe care o folosea fără profit, aşa cum a declarat în fața instanţei de judecată”, se mai arată în document. 

Pentru că nu a recunoscut fapta, dar și pentru că mai este cercetat pentru o faptă penală de aceeași natură, așa cum reiese din cazierul judiciar, dar și pentru că magistrații au considerat ca fiind nesinceră atitudinea manifestată pe parcursul procesului penal, instanța a dispus în cazul patronului din Bâlteni aplicarea unei amenzi penale în cuantum total de 3600 lei. 

Ceilalți doi nu sunt autorizați pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice, neavând calitatea de pirotehnician sau artificier. În fața instanței de judecată, au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimiși in judecată. Astfel, au primit câte o amendă penală de 1350 lei. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

 

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: