Actualitate

Muncește de 39 de ani în termocentrală și nu e pensionabil

Minerii și energeticienii continuă să protesteze, la Târgu Jiu, cerând reducerea vârstei de pensionare. Parlamentarii spun că şi acum salariații Complexului Energetic Oltenia pot ieşi la pensie la o vârstă de 55-56 de ani, dar avem exemple clare care dovedesc contrariul. 

Un protestatar în vârstă de 58 de ani, angajat la Termocentrala Rovinari, spune că nu poate ieşi la pensie deoarece i-a fost tăiată grupa de muncă. "Nu pot să ies la pensie pentru că din 2001 ni s-a luat grupa de muncă. Am 58 de ani, 39 de vechime. Trebuie să mai muncesc încă trei ani pentru a putea ieşi la pensie. Lucrez în camera de comandă, la Termocentrala Rovinari, nu mă mai simt în putere, am probleme cardiace. Noi lucrăm într-un stres foarte mare, nu înţeleg de ce ni s-a luat grupa de muncă", a spus Ion Gruia.

Protestele minerilor vor continua, aceştia pichetând în continuare Prefectura Gorj, până când proiectul de lege va fi adoptat. Deocamdată este în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat anul trecut prin aprobare tacită.

Vizualizări: 4,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: