Social

Gorjean condamnat pentru abandon de familie

Un bărbat de 28 de ani din comuna gorjeană Jupînești a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru abandon de familie. Motivul este acela că nu a plătit pensia alimentară pentru fetița lui. Acesta a explicat instanței că a crezut că nu mai trebuie să plătească, din moment de fosta soție s-a căsătorit. Doar că pensia alimentară este pentru susținerea copilului, nu a femeii.

Fetița are cinci ani, iar bărbatul trebuie să plătească o pensie de 260 de lei pe lună până la majoratul acesteia.

Bărbatul a încetat în 2018 să mai plătească pensia alimentară, și pentru că a rămas fără carte de muncă, dar și pentru că fosta soție și-a găsit pe altcineva. El a muncit cu ziua, fiind plătit ca la țară, mai cu bani, mai cu țuică sau mâncare.

“Cu ocazia audierii în calitate de suspect, acesta a declarat că a achitat pensia de întreținere stabilită prin sentința civilă nr. 204 din 08.02.2018 până în luna iunie 2018, însă a considerat ulterior că nu mai are această obligație dat fiind că fosta lui soție s-a recăsătorit”, a spus bărbatul.

În cursul judecății, bărbatul a spus că, după ce a terminat serviciul, nu a mai avut niciun fel de venit stabil. A lucrat cu ziua ca zilier, în funcție de posibilități și de cine l-a chemat să lucreze, arătând că obține venituri, însă acestea nu reprezintă o sursă sigură.

Bărbatul va fi obligat să plătească sumele din urmă, dar și să urmeze un curs de calificare, care să îl ajute să își găsească un loc de muncă stabil.

Vizualizări: 2,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: