Actualitate

Gorj: Lista localităților cu focare de pestă porcină

70 de focare de pestă porcină sunt declarate în Gorj, mai exact în localitățile Crușeț, Stejari, Roșia de Amaradia, Stănești, Lelești, Scoarța, Căpreni, Stoina, Țicleni, Plopșoru, Hurezani, Țîntăreni, Bâlteni, Dragotești, Slivilești, Bălănești, Berlești, Negomir, Bustuchin şi Turburea. Există şi suspiciuni de noi două focare, în Târgu-Jiu şi Cătunele.

"În toate focarele au fost aplicate măsuri de combatere conform legislației aplicabile, fiind instituite restricții pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, dezinfecția exploatatiilor. În conformitate cu programele de măsuri aprobate în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor, au fost delimitate zone de restricții, respectiv zona de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul fiecărui focar", transmite DSVSA Gorj.

În zonele unde există focare este interzisă sacrificarea porcilor şi prepararea produselor din carne de porc, fără avizul DSVSA Gorj. 

Pentru verificarea respectării măsurilor dispuse, au fost oganizate filtre rutiere, atât pe drumurile de acces în județul Gorj, cât și în localitățile infectate, filtre în cadrul cărora se desfășoară ativități de dezinfecție, dar și de control al respectării măsurilor de restricție impuse.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: