Politică

Gheorghiţă, șeful vaccinării, amenințător la adresa primarilor din Gorj

Campania de vaccinare „Orașul vaccinează satul“ a debutat vineri în Gorj și a fost un eșec. Previzibil, câtă vreme nu mai găsești cinci-șase oameni infectați cu noul coronavirus în tot județul.

Oamenii nu vor să se vaccineze și primarii le-au transmis asta autorităților, dar s-au ales cu amenințări. 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, s-a declarat contrariat de faptul că, în cursul zilei de vineri, în șase comune din Gorj unde s-au deplasat echipe mobile de vaccinare, primarii nu s-au pregătit cu spații amenajate, răspunsul lor fiind că „la noi în comună nu sunt doritori”.

„Îi rog pe primari să colaboreze cu Direcțiile de Sănătate Publică și cu prefecturile, pentru că astăzi am primit din Gorj, de la Direcția de Sănătate Publică, un mesaj care nu a fost unul foarte bun, în sensul în care au plecat mai multe echipe mobile în comune, în localități și din șapte echipe mobile, într-una singură, primarul a fost pregătit încât să asigure un spațiu și să informeze oamenii (…) motivând că «la noi nu sunt doritori». Nu există așa ceva, oamenii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate publică, altfel, în toamnă, eu nu știu cum un primar poate să justifice în față comunității că poate să trebuiască să carantineze comuna”, a spus Gheorghiță.

Acesta a spus că vine valul patru al pandemiei în septembrie, de parcă l-ar face din pix. „Noi facem un efort extraordinar, dar mi se pare inadmisibil să nu existe această deschidere, în condițiile în care nu trebuie să faci nimic, trebuie doar să pui la dispoziție niște spații”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

 

Vizualizări: 2,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: