Anchetă

Gest șocant al unei pensionare din Alimpești. L-a lăsat fără ochi!

O femeie din comuna gorjeană Alimpești a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare, după ce și-a agresat fratele. I-a aruncat o substanță în față, care l-a lăsat fără vedere cu ochiul stâng.

Cei doi sunt și vecini și aveau conflicte. În vara anului 2016, cei doi s-au certat și femeia a sunat la 112, poliția aplanând conflictul.

Seara, când bărbatul a mers la pompă să ia apă, sora a recidivat. “În jurul orelor 22:30- 23:00, persoana vătămată, fiind însoțită de fiul său minor, a mers la robinetul cu apă din curte pentru a se spăla. Robinetul respectiv se afla în imediata apropiere a gardului ce desparte proprietatea sa de cea a surorii sale. În timp ce se spăla, persoana vătămată a auzit un zgomot la gardul ce desparte proprietățile, iar când s-a uitat în sus a văzut-o pe sora sa care a aruncat în direcţia sa o soluţie dintr-un borcan de sticlă. Ca urmare a aruncării respectivei soluţii în față, persoana vătămată a resimțit o usturime puternică, care a provocat căderea acesteia din picioare. În cursul nopţii, persoana vătămată a acuzat senzație de usturime la ochiul stâng, vederea fiindu-i afectată, în sensul că nu mai putea distinge clar obiectele din jurul său, motiv pentru care, în dimineaţa zilei următoare, s-a deplasat la spital - Secţia Oftalmologie, unde a fost internat în perioada 02-25.05.2016 cu diagnosticul: OS arsură chimică palpebro-corneo-conjunctivală”, se arată în documentul de la instanță.

Din analize a rezultat că, cel mai probabil, substanța folosită a fost acid de baterie. “Acidul de baterie (acidul sulfuric) este un toxic foarte puternic pentru cornee, care singur ar fi putut produce toate arsurile menționate suferite de pacient. De asemenea, apa oxigenată singură poate determina leziunile tip arsură la nivelul corneei și conjunctivei putând duce la complicații ce produc pierderea ulterioară a vederii”, au explicat legiștii.

Femeia este acum și bună de plată. “Obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 200.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de partea civilă de obligare a inculpatei la plata rentei viagere. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de partea civilă de obligare a inculpatei la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale”, a stabilit zilele trecute Judecătoria Novaci, sentința nefiind definitivă.

Femeia trebuie să stea acum în banca ei, dacă vrea ca pedeapsa să rămână cu suspendare.

Vizualizări: 2,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: