Anchetă

A acroșat o fetiță cu mașina și a certat-o, în loc să o ducă la spital

Un pensionar din Peștișani, județul Gorj, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o fetiță cu mașina și nu a anunțat accidentul. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 2 martie nu este definitivă.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de infracțiunii de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Fapta s-a petrecut pe 24 octombrie 2020, seara. Șoferul unei autoutilitare, care circula pe DJ 672, a accidentat o fetiță în vârstă de 11 ani, acroşând-o cu oglinda retrovizoare din partea dreaptă.

Accidentul a fost anunțat de familia fetiței trei zile mai târziu, pentru că atunci a spus minora de ce are dureri de cap.

“În urma impactului, oglinda retrovizoare din partea dreaptă s-a pliat şi a lovit geamul portierei, spărgându-se, iar carcasa din material plastic a acesteia s-a desprins şi a căzut pe acostamentul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a autoutilitarei.
Fiind alarmat de producerea acestui zgomot şi realizând că a fost implicat într-un accident de circulaţie, inculpatul a oprit autoutilitara pe care o conducea după parcurgerea unei distanţe de aproximativ 3-4 m, iar conform celor susţinute de martora ##, nu a coborât timp de aproximativ 5 minute”, se arată în documentul de la instanță.

Martora este o altă fetiță care o însoțea pe cea lovită. Șoferul a coborât după câteva minute și, în loc să întrebe fata cum se simte, le-a certat pe cele două că au circulat neregulamentar şi că foloseau telefoanele mobile, nefiind atente la deplasare.

“Conform celor relatate de aceeaşi martoră, în timpul celor două minute cât a purtat discuţii cu inculpatul, acesta nu s-a interesat de starea de sănătate a victimei şi nu a rugat-o să o transporte la spital, fiind interesat doar dacă locuiesc în apropiere.

În timpul cât a purtat discuţii cu minorele, inculpatul a observat, conform propriilor susţineri, avariile ce fuseseră produse autoutilitarei pe care o conducea, respectiv distrugerea geamului oglinzii retrovizoare şi fisurarea geamului portierei din partea dreaptă, dar, cu toate acestea, a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie”, mai arată sursa citată.
Abia după câteva zile, fata le-a relatat părinților că fusese lovită cu oglinda retrovizoare a unei camionete, al cărui număr de înmatriculare nu l-a reţinut, precizând doar că şoferul acesteia era un om mai în vârstă, cu părul alb şi barbă.


Polițiștii l-au identificat pe șofer, dar acesta le-a spus că a înlocuit atât oglinda retrovizoare din partea dreaptă, cât şi geamul portierei dreapta, motivând că în timpul mersului a „acroşat ceva”, spărgându-se, însă a negat implicarea într-un accident cu victime.

În cele din urmă, bărbatul și-a recunoscut vina și a fost condamnat cu suspendare. Fata a necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Vizualizări: 1,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: