Actualitate

Fost supraveghetor al CEO: Planul de închidere trebuie prelungit cât s-o putea

Planul de restructurare aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia trebuie prelungit cât s-o putea. A spus-o și Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al companiei. Giorgi a declarat la Radio Infinit că s-au făcut propuneri către Comisia Europeană, dar că până acum statul român nu a primit niciun răspuns. 

 

S-ar urmări amânarea aplicării planului cu doi ani mai ales dacă ținem cont de faptul că până acum s-a mers doar pe închidere și s-a respectat planul cu sfințenie. Nu s-a respectat însă cel mai important pas: să se pună ceva în locul cărbunelui. Parcurile fotovoltaice care ar trebui să producă energie la ora actuală încă nu s-au făcut. Și nici grupul pe gaze de la Turceni.

 

Fost membru în Consiliul de Supraveghere al CEO, Gabriel Giorgi, a declarat că foștii și actualii miniștri PNL care au condus Energia au luat cele mai proaste decizii pentru soarta companiei. “Domnul Virgil Popescu n-a făcut nimic. A făcut mult rău acestei companii. Acum e domnul Burduja. A făcut solicitare către Comisia Europeană. Eu nu am văzut-o, că nu știu dacă a văzut-o cineva. Deciziile cele mai nefericite pentru CEO s-au luat când era prim-ministru Ludovic Orban, ministrul Economiei era Virgil Popescu”, a spus Gabriel Giorgi, într-o emisiune la Radio Infinit.

 

Ministrul Sebastian Burduja s-a lăudat anul trecut că a făcut demersuri la Comisia Europeană pentru ca acest plan de restructurare să fie amânat. Nu am primit vreun răspuns deși se știe că România riscă să piardă bani europeni dacă nu bifează și investițiile ce ar trebui să apară în locul cărbunelui. “Dacă ministrul Energiei a mințit, mint și eu. Eu o iau ca o informație bună. S-au făcut propuneri cu care s-au dus la Bruxelles. Dumnealui a spus că s-a dus. Dacă pe parcursul anului 2024, Comisia ajunge la concluzia că trebuie prelungit termenul, e o victorie. Trebuie s-o determinăm să amâne. Acest plan trebuie prelungit cât s-o putea”, a mai declarat Giorgi.

 

Numai să nu rezolve ministrul Burduja și PNL după ce se termină și cu planul de închidere, și cu compania...

Vizualizări: 1,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: