Politică

Fost secretar de stat în Ministerul Economiei: Ferească Dumnezeu să nu se facă deloc!

Fosta eminență cenușie a PD-L Gorj, Ionel Manțog, așa cum cum a fost denumit de presa locală, nu crede că viitorul Complexului Energetic Oltenia înseamnă anul 2030.

Retras din viața politică, fostul secretar de stat din Ministerul Economiei consideră că Sistemul Energetic Național nu poate face față fără producătorul energetic de la Gorj.

Argumentul lui Manțog este acela că noile capacități de producție nu vor fi finalizate în termen util.

„A închide anul viitor, înseamnă a închide într-o perioadă în care energia pe cărbune este încă importantă! Este mai mult decât importantă, este o condiție pentru a menține Sistemul Energetic. Eu cred că acel calendar prevăzut, în baza căruia a primit CEO ajutorul de stat, o să fie ușor decalat, adică să se mai lungească peste 2030! Așa cum vedeți, termenele de punere în funcțiune a celor două grupuri pe gaz, a parcurilor fotovoltaice par a nu fi cele angajate, probabil o să se prelungească. Ferească Dumnezeu să nu se facă deloc! Automat, dacă nu intră îm funcțiune capacități de producție noi, atunci o să tragem pe cele vechi, respectiv pe grupurile pe cărbune, atât timp cât o să fie nevoie de ele”, a spus Ionel Manțog.

 

Vizualizări: 1,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: