Politică

Fost parlamentar: Nu au bani să le dea minerilor

Problemele legate de Legea 197 au ținut prima pagină a ziarele în ultimele luni, iar lucrurile nu par nici pe departe încă rezolvate, chiar dacă au apărut decizii ale Caselor de Pensii, salariații Complexului Energetic Oltenia spun că pensia este mult prea mică.

De prevederile acestei legi ar urma să beneficieze în acest an mii de angajați ai CEO care ar urma să plece la pensie cu 13 ani mai devreme. Fostul deputatul al PSD Gorj, Vasile Popeangă, pune toate aceste piedici puse angajaților în încercarea de a ieși la pensie pe un singur motiv: lipsa banilor!

„Ca să facem recalcularea îmi trebuie 30 de miliarde de lei. Acum, mă procup să găsesc această sumă de bani că să pot să fac recalcularea și prin recalculare nu se scade nicio pensie. Nu tot timpul le arunci așa și oamenii sunt mereu derutați. Ca și alte măsuri sunt aruncate fără să vină cu un calcul de impact. Știți ce se întâmplă? Întârzie plata pentru că nu au bani! Asta este problema. De asta tot amână”, spune fostul parlamentar Vasile Popeangă.

 

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: