Actualitate

Fondul Proprietatea își vinde acțiunile la Salrom și Hidroelectrica

Fondul Proprietatea va face bani frumoși în perioada următoare, pentru că va vinde acțiunile primite gratuit la două companii importante, Salrom și Hidroelectrica.

 

Fondul Proprietatea va putea lista, undeva în luna mai a anului viitor, pachetul de 49% pe care îl deţine la Salrom sau o parte din el, a afirmat miercuri, ministrul Economiei, Florin Spătaru, la conferinţa "Cum poate deveni piaţa de capital din România motorul economiei".

"Aş vrea să precizez foarte clar aici că statul, care deţine 51% din acţiunile Salrom nu va vinde sau nu va lista aceste acţiuni. Este un acord de principiu pe care Fondul Proprietatea l-a solicitat şi a fost aprobat într-o Adunare Generală a Acţionarilor din cursul anului trecut, urmând ca după aceea să facem un calendar de implementare. În acest sens am venit cu un memorandum în Guvern în care am stabilit paşii şi, conform planificării, şi ţin foarte mult la această planificare, undeva în luna mai anul viitor Fondul Proprietatea va putea lista pachetul de 49% sau o parte din pachetul de 49% pe care îl deţine la Salrom la Bursa de Valori Bucureşti şi atunci potenţialii investitori vor putea achiziţiona aceste acţiuni. În acest sens, pentru că simplul demers administrativ, să zicem, de listare, nu este suficient, am demarat şi procedura de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi a echipei manageriale conform Ordonanţei 109", a spus Florin Spătaru.


La rândul său, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a informat că foarte curând va fi anunţat consorţiul de bănci care se va ocupa de listarea companiei la BVB.
Listarea va fi la București, dar nu statul va vinde acțiunile, ci Fondul Proprietatea, care deține circa 20%.

Badea a precizat că Hidroelectrica se află în plin proces de listare şi din acest motiv nu pot fi oferite foarte multe informaţii, pentru că s-a intrat în zona de restricţii de comunicare. 

 

Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: