Actualitate

Firma care deține Ramada contestă controlul ANPC

Un control tematic făcut de Protecția Consumatorului în Gorj a făcut ravagii printre deținătorii de hoteluri și restaurante. Localurile pe care obișnuim să le considerăm de top în acest județ s-au trezit cu activitatea suspendată, unele motive fiind puerile. 

O bucată de gresie crăpată, o etichetă lipsă, o urmă de rugină pe o ușă sau ceva mizerie sub un cheder au fost motive de suspendare a activității.

Nu zice nimeni să nu fie oprită activitatea acolo unde neregulile sunt evidente, dar acest control s-a remarcat prin faptul că a semănat mai degrabă cu o vânătoare. O vânătoare de afaceriști dispuși să plătească și altceva decât taxe și impozite la stat. Și ne referim, desigur, la amenzi.

O firmă care deține un hotel de patru stele în Târgu Jiu a contestat în instanță procesul verbal întocmit de ANPC după control. SC WILD GROUP SRL a înregistrat dosarul pe 11 ianuarie la Judecătoria Târgu Jiu, la numai două zile de la control.

ANPC încă nu a făcut publice rezultatele controlului, dar pe surse circulă informația că o parte din activitatea acestei firme, care a construit recent Hotelul Ramada din Târgu Jiu, a fost închisă definitiv, iar altă parte suspendată.

Subiectul este abordat mai mult neoficial și în mediul politic, unde pesediștii încearcă să acrediteze că este mâna celor de la PNL, iar peneliștii aruncă pisica în curtea PSD. Sau poate este o acțiune comună, cine știe. Deocamdată a reacționat public doar senatorul PSD Gorj, Cristinel Rujan, care a spus că are „foarte multe semnale” de la operatorii din domeniu, în sensul că echipele de control au acționat arbitrar, fără să țină cont de aplicarea principiului prevenției, care include și remedierea ad-hoc a deficiențelor sau a aplicării graduale a măsurilor ori sancțiunilor prevăzute de lege. Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, care de obicei se exprimă pe orice subiect, a ales să tacă. Este posibil să fie o coordonare din afara județului, iar ai noștri ca brazii să afle și ei din presă, că asta e clasa politică pe care o avem.

Mai grav este că tac toți cei vizați de controale. Dacă este o vânătoare, așa cum se plâng pe ici, pe colo, să țină o conferință de presă comună și să explice ce și cum. Altfel, publicul o să rămână cu cele câteva fotografii pe care le va trimite săptămâna viitoare ANPC, cu trei pete de rugină și doi greieri leșinați (comestibili, mă gândesc). 

P.S.: Simpaticii care au făcut controlul au și dat în presă un filmuleț de la un hotel din Rânca, în care apare un calorifer ruginit sub care odihnesc câțiva gogoșari. Sigur că au găsit și din astea, dar dacă asta e tot ce au putut scoate după câteva zeci de controale, înseamnă că putem merge fără grijă să mâncăm o ciorbă în oraș.

P.S.1: Cel puțin unul dintre cei vânați și-a pus în cap să facă un flagrant. Aveți grijă, băieți, să nu puneți mâna pe șpagă dacă vă roagă cineva. Limitați-vă la amenzi!

 

Vizualizări: 3,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: