Actualitate

CE Oltenia își mărește capitalul social cu ajutorul de stat

CE Oltenia a încheiat miercuri, 11 ianuarie, un contract cu o societate de consultanță. Firma PricewaterhouseCoopers Management Consultants din București va presta în baza acestui contract servicii de evaluare a valorii de piață a capitalurilor proprii ale CE Oltenia.

”Directoratul și Consiliul de Supraveghere au avizat, iar Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat, următoarele: declanșarea procedurii de majorare a capitalului social al Societății Complexul Energetic Oltenia SA cu aport în numerar al statului prin Ministerul Energiei, cu suma reprezentând echivalentul în lei a 180 milioane euro, conform prevederilor OUG 21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societății Complexul Energetic Oltenia S.A. și efectuarea evaluării aportului si a primei de emisiune de către o societate de evaluare Big 4, conform prevederilor Memorandumului de înțelegere încheiat în data de 21.12.2021 între Ministerul Energiei, Societatea Fondul Proprietatea S.A. și Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Având în vedere cele prezentate, în vederea pregătirii documentației aferente procesului de majorare a capitalului social, a rezultat necesitatea achiziționării serviciilor”, scrie în anunțul de achiziție al acestor servicii. 

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 1 an. Aproape 320 mii lei va plăti compania energetică pentru aceste servicii. 

 

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: