Actualitate

Firma care a spart str. Victoriei, amendată din nou

Urmare a disconfortului creat de unele societăți prestatoare, în cadrul rețelelor de gaze, apă și canal, în municipiul Târgu Jiu, de săptămâna aceasta a început un adevărat maraton cu echipe mixte, care supervizează situația șantierelor din municipiu. S-a recurs la amenzi usturătoare pentru nonșalanța cu care tratează unii constructori lucrurile, întârziind reparațiile străzilor afectate, din anumite zone. 

 

"... Și sancțiunile vor continua pentru că am cerut Poliției Locale să verifice zilnic aceste lucrări. Avem intervenții în municipiu care produc disconfort și am cerut cetățenilor sa înțeleagă că acestea sunt necesare pentru dezvoltarea orașului, dar asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm ca anumite firme să nu respecte obligațiile pe care le au.

Așteptăm și intervenția Poliției Rutiere pentru cazurile în care au fost încălcate regulile prevăzute de această instituție atunci când a avizat anumite lucrări," declara pe parcursul zilei de ieri, primarul Marcel Romanescu. 

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu anunță că a aplicat în ultime zile sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.000 lei, firmelor care au spart străzile din municipiu, fără a le reface, potrivit autorizației.

Astfel, societatea comercială care execută lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție gaze naturale, pe strada Victoriei, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare a amplasamentului.

"Precizăm faptul că aceeași societate comercială a fost sancționată contravențional și în data de 17 octombrie 2023, cu amendă în valoare de 6.000 lei, întrucât a demarat lucrările de construcții pe strada Victoriei, fără a obține acordul de spargere a drumului public", a precizat Poliția Locală Târgu Jiu.

O altă societate comercială care execută lucrări în baza autorizației de construire emisă de Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu prevedere "rețele de apă și canalizare, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj", beneficiar fiind operatorul S.C. APAREGIO Gorj S.A., a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru neaducerea terenului la stadiul inițial, ca urmare a lucrărilor realizate pe străzile Costache Negruzzi, Cezar Petrescu, Marin Sorescu și Aleea Gării.

"De asemenea, aceeași societate comercială a executat lucrări pe strada Valentin Merișescu, fără a obține acordul de spargere a drumului public, drept pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor", mai precizează sursa citată.
 
 
 

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: