Actualitate

Când vor începe probele la grupul V de la Termocentrala Rovinari

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia dau asigurări că lucrările de modernizare la grupul 5 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, începute acum zece ani, vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Sindicaliștii afirmă că, în ultima perioadă, s-a lucrat intens la montarea desulfurării, iar probele la grupul respectiv ar urma să fie făcute în luna decembrie.

Grupul energetic ar urma să livreze primii MW în Sistemul Energetic Național la începutul anului viitor. „Eu vă spun cu certitudine, indiferent de ceea ce se vorbește, că se lucrează într-un ritm destul de intens și o să avem o surpriză plăcută și o să vedem că Grupul V de la Rovinari va intra în sistemul energetic românesc și va fi unul dintre cele mai performante grupuri de producere a energiei pe bază de cărbune din Europa. Nu din România, din Europa. Eu cred că spre sfârșitul anului vor începe probele și efectiv intrarea în Sistemul Energetic Național o să fie de anul viitor”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Chiar dacă grupul 5 de la Sucursala Electrocentrale Rovinari o să poată livra energie în Sistemul Energetic Național, acest lucru ar putea să nu conteze absolut deloc.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat zilele trecute, că energia produsă de producătorii pe bază de cărbune va însemna mai puțin de 0,1% din necesarul de la nivel național din anul 2026, semn că grupurile CEO nu vor mai conta pe piața energetică. 

 

Vizualizări: 2,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: